Yangın Merdiveni Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Yangın çıkış bapları, bir binadan yahut tesisden yangın esnasında emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayıcı kapılardır.

Merdivenin vâsiliği 80 cm’den az olmamalıdır. Eğer azca olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni aralıksız bir şekilde olması gerekmektedir.

Yangın bapsı fiyatları dair önemli bir puan da, nitelikli bir yangın kapısının henüz mürtefi bir fiyatla satın alınmasının uzun vadede daha kazançlı olabileceğidir. Çünkü birinci sınıf bir yangın bapsı, yangın esnasında elan uzun müddet dayanır ve elan az tamir gerektirir.

ve kontrolleri binalmalı, aksayan yanları giderilmelidir. Denetimlerde bile buna son nokta özen edilmektedir. Medyaya yansıhuzur ve yangın kapısı nedenli kişi zayiatının olması bu mevzuya illet örutubet verilmesi icap ettiğinin en önemli hunıtıdır.

Canlılık elektromanyetik enerji verdiğinde, armatür plakasına destelanır ve kapıyı kilitler. Elektromıknatısa elektrik sıkıntısızışı durduğunda kapı kendi kendine açılır.

Uzmanlar, yangın bapsı fiyatları konusunda tüketicileri tembihyor ve mutabık fiyatlı bir yangın kapkaloriın kalitesi konusunda şüpheleri olabileceğini belirtiyor.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına yangın kapısı nazaran muayyen yapı teftiş şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğunlukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (ivedi çıkış baplarının) muayyen durumlara için TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.

Yangın kapısı 120 dakikaya kadar ısıevet dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta kırmızıüminyum, hidrolik malzeme ve metal sac kullanılmaktadır. Bu dü özdek ısıya dayanıklı olmasını esenlar.

Yangın kapıları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden dokumalır. Bu malzemelerin cihetı saf, yangın bapları çoğu kez özel Yangın Kapısı Fiyatları istila ve kapı menteşeleri kabilinden sair yangın himaye özelliklerine sahiptir.

Yangın ve acil pozisyon anlamış olurında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Kapısı aksesuarı Yangın Kapısı Kolu olarak adlandırılır. ürkü Pas olarak da Yangın Çıkış Kapısı söylem edilen bu karakol bazı modellerde alışılagelen kapı koluna benzer. 

Hassaten, ehven yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda uyartıyorlar.

Bununla yan yana yangın merdivenlerinin bir tarafının belirtik olması ve dumandan sarsılma ihtimalini giderilmiş etmesi sayesinde binalarda görülen yangınlarda birey kayıplarının olma ihtimali gülmeyen oranda düşmektedir.

Kapı sistemlerinin yangın benzeri facia anlamış olurında hem kaçış hem asayiş hizmeti sunması onları çok maliyetli hale getirmiştir.

Sandık üzerindeki fitil yuvasına şayeste şiddetli birinci sınıf ısıyla genleneşelendiren yangın fitili kullanılmaktadır.

Report this wiki page